tiistai 18. toukokuuta 2010

Appelsiini-valkosuklaajuustokakku

Tämä ohje siis Kinuskikissalta. Tein äitienpäivänä avomiehen kanssa näitä kaksin kappalaein; molempien äideille. Toiseen laitoimme myös appelsiinikiilteen, toista koristi vain epäonnistuneet, mutta ihan hienot suklaa"pitsirullat" :) kiire oli kova ja siksi onnistuminen kaiketi jäi vähän vaiheeseen, Kinuskikissalla ollutta ihanaa suklaareunusta en ehtinyt edes alkaa yrittämään.

Pohja:

200 g dominokeksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:

7 liivatetta
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g appelsiinituorejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g appelsiinijugurttia
2 appelsiinin kuoriraaste
200 g valkosuklaata
1 dl puristettua appelsiinimehua

Kiille:

3 liivatetta
3 dl appelsiinimehua






Laita irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle leivinpaperi ja levitä päälle keksi-voiseos. Keksit voi murskata esimerkiksi muovipussissa kaulimen avulla.



Pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja appelsiinijugurtti.



Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta niiden kuori. Lisää kuoriraaste täytteeseen. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja sekoita täytteen joukkoon.



Purista appelsiineista mehu. Kuumenna mehusta 1 dl kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele hetki ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.

Anna kiilteen liivatteiden liota kylmässä vedessä. Kuumenna mehusta ½ dl kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun mehun kanssa ja odota tarvittaessa hetki, jotta seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia ennen kakun irrottamista vuoasta.

Toinen kakku muodostui hiukan soveltaen ja siihen laitettiin appelsiinituorejuuston sijasta valkosuklaalime-rahkaa. Muuten ohje oli sama.


Tässä kuva kakusta ilman kiillettä, sovelletuilla koristeilla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti