keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Kungingatarpiirakka

Tämän tein Vappuna, kun anoppilaan lähtiessä teki mieli viedä jotain makiaa purtavaa ja pakkasesta löytyi kuningatarmarjasekoitus.






Pohja:
200g rasvaa
2dl sokeria
1 muna
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta



1 muna
marjoja
perunajauhoja
kermaa


OHJEET:



Sekoita muna, sokeri ja rasva. Lisää vähitellen jauho-leivinjauhesekoitus. Ota kahvikupillinen taikinaa sivuun! Lisää kermaa (ruokakerma käy hyvin) sen verran, että taikinasta tulee sopivan paksuista.

Painele piirakkavuuan pohjalle. Siivilöi pohjalle perunajauhoja, joka vähentää jäisten marjojen vetistämistä. Kannattaa tehdä varsinkin mansikoita käytettäessä. Laita runsaasti marjoja pohjalle ja nypi sivuun otettu taikina marjojen päälle.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti