tiistai 18. toukokuuta 2010

Mansikka-keksikakku




Tämä ihana ohje löytyi MyllynParas-kalenterista Toukokuun kohdalta. Suunnitelma muuttui tupareiden tarjouilun suhteen, enkä siis päässyt kokeilemaan Pirkka-lehdessä ollutta kakkuohjetta. Tämä oli kuitenkin huippu, varsinkin kun tuoreita mansikoita on jo saatavilla :)
Olin laiska, enkä alkanut tekemään kauramurotaikinaa, vaan käytin valmiita.

Pohja:

2 pkt kauramurotaikinaa

Täyte:

2 prk mascarpone-juustoa
1 tlk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
sokeria
vanilliinisokeria

2 l tuoreita mansikoita
soseutettuja pakastemansikoita
raastettua omenaa

kostutukseen kahvia ja Baileysia

Kauli taikinasta kolme pyöreää levyä ja paista kutakin uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10minuuttia. Anna pohjien jäähtyä.

Vaahdota vaniljakastike ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen mascarpone-juusto. Mausta sokereilla. Soseuta pakastemansikat ja raasta omena.HUOM! anna mansikoiden sulaa vaikka jääkaapissa yön yli tai sulata mikrossa, jäinen survos alkaa sulatessaan valua!
Itse puolitin tuoreet mansikat, koska ne tähän aikaan ovat aika jumbokokoa.

Laita ensimmäinen kakkupohja tarjoiluvadille ja kostuta kahvi-liköörisekoituksella. Levitä mansikkasurvosta pohjalle ja ripottele päälle omenaraastetta. Levitä/pursota päälle vaniljavaahtoa ja mansikoita. Mansikat kannattaa laittaa melko tasaisin välein, sillä ne kannattelevat seuraavaa kerrosta. Yritin pursottaa uudella pursottimellani vaahdosta kauniimman näköistä, mutta vaniljakastikkeesta ei ihan tarpeeksi tönäkkää tullut :)
Nosta toinen pohja varovasti päälle ja toista edelleninen. Kolmannelle pohjalle levitä vain vaniljavaahtoa, pinoa keskelle suuri keko mansikoita ja koristele sitruunamelissalla :)

2 kommenttia:

  1. Namimaiskis, herrrkullista kaikkinen ihanine täytteineen ja keksineen♥

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! :) Oli kyllä ihanan raikas, ja hiukan erilainen täytekakku :)

    VastaaPoista