maanantai 17. toukokuuta 2010

Valkosuklaa-limekääretorttu



Tupareihin tein Valion kalenterista löytyneen kääretortun. Kokeilinpa Confetista tilaamiaini Candy Melts-nappuloitakin, koristekuviot eivät kiireessä ehtineet jähmettyä ihan toivotusti ja murenivat kun nostin niitä leivinpaperilta. Tulipahan harjoitusta kuitenkin :) Suklaalastut kuitenkin onnistuivat ihan kohtuullisesti ja päätyivät koristamaan torttua ihanien sitruunamelissan lehtien kanssa:)

Pohja:

4 munaa
1½ dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta



Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Kannattaa jaksaa vatkata tarpeeksi pitkään!



Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Älä enää sekoita, vaan kääntele varovasti vaahdon sekaan.



Kaada uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 10minuuttia. Kannattaa jo viiden minuutin jälkeen alkaa vahtaamaan, ettei kärähdä!





Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja laita jäähtymisen ajaksi päälle märkä keittiöliina, jotta pohja irtoaa paremmin leivinpaperista :)

Täyte ja koristelu:

2prk Flora Vispiä
2prk Valio valkosuklaa-limerahkaa

Suklaalastuja ja sitruunamelissan lehtiä.

Levitä puolet vaahdosta tortun päälle ja rullaa tiiviiksi rullaksi. Levitä loput vaahdosta kääretortun päälle ja koristele suklaalastuilla ja sitruunamelissan lehdillä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti