maanantai 28. kesäkuuta 2010

Mansikkajuustokakku



Juhannuksena pääsin toteuttamaan kauan suunnitellun mansikkajuustokakun. Mökkeillessä ja tuoreiden mansikoiden puuttuessa lopputulos ei ollut aivan alkuperäisen suunnitelman mukainen. Pohja ja täyte muokkautuivat seuraavanlaisiksi, mutta ajantajun puuttuessa kiille epäonnistui totaalisesti. Tai siis, kiille onnistui, mutta lisäsin sen liian nopeasti. Kakku vaikutti hyytyneen, mutta ei sitä sitten ollutkaan ja niimpä kiille yllättäen valuikin keskelle kakkua. Surkuhupaisaa, mutta onneksi maku oli hyvä ja koko kakku tuli syötyä! :) lohdutuksekseni minua kannustettiin, että eipähän monelta onnistu kiilteen saaminen keskelle kakkua :D saatte naureskella tuota kuvaa :D joskus vielä teen tämän, onnistuneena :)
Tässä siis ohje, joka on mainio myös epäonnistuessaan :)

Brownies-pohjan lunttasin Kinuskikissalta (ks. linkkilista), mutta vaihdoin tumman suklaan valkosuklaaksi. Kinuskikissalta löytyy mainiot vaihekuvat myös!

Browniespohja valkosuklaalla:

125 g voita tai margariinia
75 g valkosuklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja voitele reunojen alaosa voilla.
Sulata voi ja lisää suklaa, sekoita kunnes on tasaista. Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri. Sekoita munat joukkoon yksitellen ja lopuksi vehnäjauhot. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa 15 minuuttia!



Täyte:

7 liivatetta
1 prk Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Valio vaniljarahkaa
1 prk mansikka-vaniljajukurttia
1 tlk Flora Vanillaa
1 pss pakastemansikoita sulatettuna
sokeria
vaniljasokeria

Sulata mansikat ja ota lasiin 1 dl pakastemansikoiden mehua. Soseuta mansikat ja laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Lisää hetken huoneenlämmössä ollut tuorejuusto, jukurtti ja rahka. Lisää sokerit. Kiehauta mansikkamehu ja lisää liivatteet siihen. Lisää seokseen. Kaada vuokaan pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa 4 tuntia.

Kiille:

3 liivatelehteä
3 dl vahvaa Fun Light mansikka-vadelma-limemehua

Leikkaa tuoreista mansikoista viipaleita ja asettele ne hyytyneen täytteen päälle. Laita 3 liivatelehteä kylmään veteen. Kiehauta 3 dl mehua (laitoin suhteella 2dl tiivistettä ja 1 dl vettä) ja sekoita liivatteet siihen. Kaada seos mansikoiden päälle. Anna hyytyä muutama tunti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti