Tämä ohje muokkautui vadelmamuffineista, kun kaapista sattui löytymään Nescafen Cafe au Chocolat- pusseja. Tokihan käy joku muukin vastaava pikakahvijauhe.
Taikina:
2 munaa
2 dl sokeria
1 dl juoksevaa margariinia
2-2,5 dl flora vispiä
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Yhdistä margariini ja kerma, molempien kannattaa antaa hetki olla huoneenlämmössä. Lisää kuivat aineet ja margariini-kermaseos vuorotellen munavaahtoon.
Täyte:
½-1 dl Flora Vispiä
1 pss Cafe au Chocolat- jauhetta
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää jauhe. Tarvittaessa vatkaa vielä lisää, kunnes vaahto on jämäkkää. Annostele muffinivuokiin hieman taikinaa ja tee lusikalla kuoppa. Täytä kuoppa lusikallisella kahvivaahtoa ja peitä kekäle taikinalla. Jos taikina ei peitä kokonaan vaahtoa, pursuaa se myös kypsyessään yli.
Paista 200 asteessa 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti