maanantai 26. heinäkuuta 2010

Mansikka-kinuskikakku



Tämä kakku tuotti harvinaisen paljon päänvaivaa. Tästä oli tarkoitus tulla ensimmäinen prinsessakakkuni, mutta suunnitelmat muuttuivat, kun sokerimassa repesi siirtäessäni kakkua tarjoilulautaselle. Mitä tästä opimme; kuorruta kakku vasta tarjoiluastialla. :) eipä sillä, että lopputulos olisi muutenkaan ollut järin kaunis, mutta harjoitus kai tässäkin tekee mestarin. Lopulta päädyin repimään massan reunoilta pois ja äkkiä lähikaupasta kermaa ja pursottelemaan reunoille.
Loppu hyvin, kaikki hyvin - kakusta tuli näin jopa parempi :) ihan maunkin puolesta, sillä sokerimassa on niin äklömakeaa. Täytteitä kyyläsin jälleen Kinuskikissalta, kun mieli teki yhdistellä mansikkaa ja kinuskia. :)

Pohja:

Sokerikakkupohja

Kinuskitäyte:

1½ dl kuohukermaa
1½ dl fariinisokeria

½ prk maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl kuohukermaa
1½ liivatelehteä

Kinuskikastikkeen tein heti aamulla ja tuuppasin jääkaappiin. Kastikkeen tulee olla täysin kylmää.
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota kylmä kinuskikastike, saattaa olla hiemanhaastavaa, ainakin mulla oli. Tämän jälkeen vaahdota kuohukerma ja lisää siihen tuorejuusto ja kinuskikastike. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivatevesi seokseen.

Mansikkatäyte:

300g mansikoita
1 tlk mansikkakermaa
½ prk maustamatonta tuorejuustoa
½ dl vaniljakreemijauhetta
Lemon Curdia

Survo mansikat ja vatkaa kerma. Lisää kermaan vaniljakreemijauhe ja tuorejuusto. Sekoita lopuksi joukkoon mansikkasurvos.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kakku vaniljamaidolla. Täytä puhtaaseen irtopohjavuokaan. Laita ensimmäiseen väliin kinuskitäyte ja levitä ensin toiseen väliin Lemon curd- tahnaa ja kaada sitten mansikkatäyte. Anna olla jääkaapissa muutama tunti.

Kuorrutus ja koristelu:

Vaalenasinistä sokerimassaa
6 dl Flora vispiä

Kuorruta kakun päällinen sokerikreemillä. Kauli sokerimassa/marsipaani ja levitä kakun päälle. Vatkaa kerma ja lisää muutama ruokalusikallinen vaniljakreemijauhetta siivilöimällä. Pursota reunoille.

Kukat ja perhoset sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta. Osa värjätty punaisella pastavärillä ja päälle tupsuteltu kultaista efektiväriä. Sokerihelmet liimasin kaupan sokerikuorrutteella kukkiin, samoin kuin kukat ja perhoset kakun päälle. Helmet pysyy ihan painamalla ne paikoilleen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti