maanantai 2. elokuuta 2010

Charlotte-kakku


Tämä kakku on pyörinyt mielessäni jo jonkun aikaa ja nyt teinkin sen mökkieväiksi viikonloppuna :)

"Pohja":

2 kaupan kuningatarkääretorttua

Täytteet:

2 tlk Flora Vispiä
1 prk vaniljarahkaa
1 prk maustamatonta rahkaa
1 pss pakastevadelmia
1 tl vaniljajauhetta
6 liivatetta

Vuoraa kulho, omani oli 2,5litranen, kelmulla ja leikkaa tortuista viipaleita. Asettele viipaleet tasaisesti kulhoon ja täytä kolot pienillä paloilla, ettei täyte valu väleistä.



Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja jaa se kahteen kulhoon. Sekoita toiseen vaniljarahka ja lisää vaniljajauhe. Kiehata hieman vettä ja sulata 3 liivatelehteä siihen. Sekoita täytteeseen ohuena norona. Kaada kulhon pohjalle kääretorttupalojen päälle hieman täytteestä. Täytteestä on tarkoitus tulla raidallinen, joten määritä täytteen määrä sen mukaan. Laita hyytymään jääkaappiin.



Valmista toinen täyte. Sekoita toiseen osaan vatkattua kermaa maustamaton rahka ja vadelmat. Lisää halutessasi sokeria. Kiehauta loraus vadelmakeittoa tai mehua ja sulata loput kolme liivatetta siihen, lisää täytteeseen.
Kaada osa täytteestä vaniljatäytteen päälle ja anna jälleen hyytyä hetki.

Lisää täytteitä vuorotellen kunnes kulho on täynnä. Anna hyytyä hetki ja tee lopuista kääretorttuviipaleista pohja asettelemalla ne täytteen päälle.
Laita kelmu päälle ja anna hyytyä jääkaapissa nelisen tuntia.

Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmut varovasti.
Koristele esimerkiksi kermapursotuksilla ja vadelmilla. Itse nappasin mökille mukaan muutaman ylijääneen kukan ja perhosen, toinen kukka tosin kärsi menetetystä terälehdestä, mutta kelpasi silti :)


1 kommentti: