perjantai 13. elokuuta 2010

Keltainen sitruunajuustokakku


Rapujuhliin tein sitruunajuustokakun - toiveesta keltaisena :) kuvassa ei tosin ihan yhtä keltaisena kuin livenä.

Pohja:

300g digestivekeksejä
100g margariinia

Täyte:

1 Flora Vispi
1 Sunnuntai sitruuna-tuorejuusto
1 Ihana Sitrus-jukurtti
1 Valio Sitruunarahka
1 sitruunan mehu
6 liivatelehteä
(sokeria)
sitruunankeltaista pastaväriä

Ohjeet:

Laita irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit ja sulata margariini. Sekoita keskenään ja painele keksiseos irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottelemaan täytettä.


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma. Laitoin hieman väriä jo kerman vaahdotuksen alussa, ja lisäilin sitä tarpeen mukaan myöhemmissä vaiheissa.
Vatkaa joukkoon rahka, tuorejuusto ja jukurtti. (Lisää väriä tarvittaessa).
Kiehauta sitruunan mehu ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää ohuena norona täytteeseen.
Sivele vuuan reunoille kasviöljyä, kakku irtoaa siistimmin! Itsehän muistin tämän vasta kun olin jo kaatanut täytteen, saa nähdä miten käy. :D
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia. Koristelin kermapursotuksilla, keltaisilla sokerimassaperhosilla ja sokerihelmillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti