torstai 5. elokuuta 2010

Kinuski-kuningatarpiirakka


Tämä oli tällänen sovellettu hommeli kotoa löytyneistä tarvikkeista. Vihdoin oli sopiva hetki keitellä kondensoitua maitoa se kolme tuntia, ja totta, siitä tulee ihanaa ja pehmeää kinuskia :) en enää ikinä tee sitä muulla tavalla :) samalla kokeilin erilaista piirakkapohjaa ja hyvin toimi tämäkin sovellus :) olen niin monessa blogissa viimeaikoina törmännyt tuohon fariinisokerin käyttöön piirakkapohjissa, että pakko oli kokeilla mitä tälläisestä omasta väännöksestä tulee.

Käytin pakkasesta löytyneitä mustikoita ja vadelmia, luulenpa että esimerkiksi karpalot olisivat passanneet aika paljon paremmin, tästä meinaan tuli tosi makea, eivätkä marjat päässeet oikeen oikeuksiinsa.
Kaipaa lisukkeeksi esimerkiksi vaniljakastiketta tai kermavaahtoa. Tätä hommelia täytyy ehdottomasti vielä hioa :)

Pohja:

4 dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
2 dl fariinisokeria
150 g margariinia
1½ dl vettä

Täyte:

2 prk kondensoitua maitoa keitettynä
marjoja

Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja fariinisokeri. Nypi margariini joukkoon ja lisää vesi. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun korkeareunaiseen piirakakvuokaan tai irtopohjavuokaan, itse käytin 24cm irtopohjavuokaa.

Avaa keitetyt maitopurkit ja kaada kinuskiksi keitetty maito piirakkapohjan päälle. Levitä marjat kinuskin päälle. Jos käytät jäisiä marjoja, pyörittele ne ensin perunajauhoissa.

Paista 200 asteessa 40 minuuttia. Suojaa tarvittaessa foliolla, jos alkaa tummumaan liikaa.

2 kommenttia:

  1. tuohan näyttää likaisilta hampailta ja ikeniltä

    VastaaPoista
  2. onneks ei maistu siltä :D kiitos kauniista sanoista :D

    VastaaPoista