maanantai 16. elokuuta 2010

Lohi-katkarapuvoileipäkakku


Tämä kakku nähtiin rapujuhlissa, kehittelemisen arvoinen tapaus tämäkin :)

Pohja:

24 palaa paahtoleipää
(16 täysjyvä, 8 vehnä)

Kostutus:

maitoa tai sitruunavettä

Lohitäyte:

400g kylmäsavulohta
1 prk kylmäsavulohituorejuustoa
2 rkl majoneesia
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
tilliä

Katkaraputäyte:

1 pss pakastekatkarapuja
1 prk katkaraputuorejuustoa
1 prk creme fraichea
2 punaista paprikaa
sitruunapippuria
(kurkkusalaattia)

Kuorrutus:

1 prk maustamatobta tuorejuustoa
1 prk ruohosipulituorejuustoa
½ prk creme fraichea

Ohjeet:

Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois. Pilko lohi ja paprikat.
Sekoita lohitäyte; lohi, tuorejuustotot ja majoneesi, leikkaa joukkoon tilliä.
Sekoita katkaraputäyte; katkaravut, creme fraiche ja tuorejuusto, lisää sitruunapippuria.
Asettele tarjoilulautaselle kahdeksan leipäviipaletta ja kostuta. Levitä päälle lohitäyte. Asettele seuraava kerros leipiä ja kostuta. Levitä päälle katkaraputäyte. Levitä päälle halutessasi ohuelti kurkkusalaattia. Ripottele paprikat täytteen päälle ja asettele kolmas kerros leipäviipaleita. Kostuta leivät ja vuoraa kakku kelmulla. Anna olla jääkaapissa yön yli.
Valmista kuorrute. Sekoita aineet keskenään ja levitä tasaisesti koko kakulle.

Koristele tillillä, sitruunalla, paprikalla, kurkulla ja ravunpyrstöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti