keskiviikko 18. elokuuta 2010

Omenapiirakka


Olen nyt niin rakastunut tähän piirakkapohjaan, että koko ajan mietin mihin sitä voin käyttää. Typerä lähikauppa ei omistanut vaniljatuorejuustoa, joten jouduin käyttämään maustamatonta. Uskon vakaasti, että se vanilja tekis tästä vielä parempaa.

Pohja:

150g rasvaa
4½dl vehnäjauhoja
2dl fariinisokeria
1½ dl vettä

Täyte:


1 prk vaniljatuorejuustoa
1 prk kermaviiliä
2-3 omenaa
fariinisokeria
kanelia

Ohjeet:


Sekoita jauhot ja fariinisokeri, nypi rasva joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Laita jääkaapiin odottamaan täytteen valmistusta. Sekoita tuorejuusto ja kermaviili. Kinuskikissalta luin, että kermaviili sekoittuu paremmin lisättäessä pikkuhiljaa. Sekoita joukkoon fariinisokeri. Sokeria voi olla maun mukaan, itse heitin vain pussin pohjalle jääneet, arviolta ehkä puolisen desiä? Leikkaa omenoista viipaleita.

Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja kaada täyte päälle. Asettele omenaviipaleet täytteen päälle ja ripottele vielä kanelia.



Paista 200 asteessa 45 minuuttia, suojaa tarvittaessa foliolla.

1 kommentti:

  1. Hmm, mielestäni oon useasti katsonut profiiliasi siinä toivossa että löytäisin mahdolliseen blogiisi, mutta en ole linkkiä nähnyt. Tai sitten olen ollut vain harvinaisen sokea.
    No siis pointtini oli se että löysin vihdoin tänne "känttynurkkaasi", vaikkakaan ei täältä känttyjä löydy vaan hyvin herkullisen oloisia leipomuksia, kaukana käntyistä! :D

    VastaaPoista