perjantai 3. syyskuuta 2010

Oma läksiäiskakkuni


Tämän kakun tein omiin läksiäisiin töihin. Tänään siis viiminen päivä täällä ISS:llä :) hihii! Täältä tullaan uudet haasteet! Vaihekuvia tästä kakusta ei ole, koska fiksuna tyttönä unohdin kameran töihin. Ei tämä mikään upein luomukseni ole, mutta eiköhän se asiansa aja :D

Olen jo pitkään halunnut tehdä Kinuskikissalta löytämäni minttu-valkosuklaakakun. Tein kaiken ohjeen mukaan, pohjaa myöten, paitsi kostutukseen käytin maitoa, mihin sekoitin piparminttulikööriä, Frezzaa kun unohtui ostaa :)

Tässä vielä ohje suoraan Kinuskikissalta :)

Pohja:

2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa

Kostutus:
maitoa ja piparminttulikööriä

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksitellen. Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja maito. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Anna kakun seisoa 15 minuuttia ennen kumoamista.

Meikäläinen sai harrastaa aikamoista palapelin kasaamista, kakku murenee tosi helposti. Kokosin ja täytin kakun irtopohjavuokaan, eikä valmiissa kakussa irrallaan olevat palat haittaa yhtään :D

Täyte:

4 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
3/4 dl piparminttulikööriä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
sinistä pastaväriä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Sekoita kermavaahdon joukkoon. Lämmitä piparminttulikööri kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Yhdistä tuorejuusto ja likööri-liivateliemi. Sekoita sitten muuhun täytteeseen. Lisää pienen pieni määrä sinistä pastaväriä. Kaada vuokaan kostutetun pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa toista tuntia ennen kakun kuorruttamista.


Kuorrute:

125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria
4 dl kaakaotomusokeria
1 rkl vettä

Pehmennä margariini sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä. Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.

Vuoraa hyytynyt kakku kreemillä, se voi olla hieman haastavaa kreemin paksuuden vuoksi.

Koristelu:

2 isoa pakettia sinisellä pastavärillä "marmoroidun" näköiseksi värjättyä valkoista sokerimassaa.

Kauli massa levyksi ja levitä kakun päälle. Tällä kertaa tämä onnistui minultakin ensi yrittämällä! Kiitos Confetin kurssin :)

Koristeet on sokerimassaa, ISS:n logon ja muun tekstin maalasin pastavärillä, jälki ei ole kovin siistiä, mutta kelpaa :) alunperin tarkoitus oli tehdä kirjaimet mustasta sokerimassasta, mutta niistä tuli vielä rumempia :)
Kukkien päälle tupsuttelin hieman kultaista efektiväriä, painelin kakkuun vielä sokerihelmiä.
Jätin reunoille hieman massaa "helmaksi", mitä painelin simpukkapäisellä marsipaanityökalulla. Tarkoitus oli tehdä uusilla reunamuoteilla joku kiva reunakoriste, mutta kello alkoi lähennellä jo kymmentä kun sain tämän valmiiksi ja heråätys oli 5:00, joten päätin kakun pärjäävän ilman reunakoristetta :)


Hiukan on massa repeillyt, ei haittaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti