torstai 21. lokakuuta 2010

Valkosuklaa-pannacotta ja kinuskivadelmat

Tälläistä herkkua tein meille jälkkäriksi eilen. Oon jo pitkään halunnut tehdä pannacottaa ja piti keksiä siis hyvä syy siihen - eli siis pientä arjen luksusta :)
Näistä tuli tosi kivannäköiset, mutta en ruvennut metsästämään kameraa siinä välissä, joten ilman kuvaa jää tämä.
Ohjeen ensimmäiseen pannacottaani otin suoraan täältä , mutta muokkailin lisukkeita hieman. Tällä ohjeella tulee neljä, mulla oli vähän isot lasit niin tavaraa riitti kolmelle.

Tässä ohje vielä:

5 dl vispikermaa
1/2 dl sokeria
125 g valkosuklaata
3 liivatelehteä

Lisukkeeksi:
vadelmia
kinuskikastiketta

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta puolet kermasta, lisää joukkoon sokeri ja sulata sekaan paloiteltu suklaa. Puserra liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet lämpimän kerma-suklaaseoksen joukkoon. Jäähdytä hieman, ja vatkaa sillä välin loppu kermasta vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto ja jäähtynyt kerma-suklaaseos. Kaada pannacottaseos esim. silikonimuotteihin tai annosmaljoihin. Anna hyytyä kylmässä n. 4 tuntia.

Sulata pakastevadelmat ja sekoita varovasti joukkoon kinuskikastiketta. Lämmitä halutessasi seosta ja lado pannacottan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti