Britakakku on ikuisuussuosikkini. Tämä ohje löytyi Maku-lehdestä, jossa täytteessä tosin oli käytetty puolukoita. Syömäreiden mieltymyksiä mukaillen sovellettiin täyte vadelmaversioksi.
Pohja:
200 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä
2 tl kanelia
1,5 dl maitoa
Marenki:
3 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
3 dl kuohukermaa
1 prk vaniljatuorejuustoa
pakastevadelmia
50 g pipareita
vadelmahilloa
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen. Sekoita kuivat aineet ja lisää vurotellen maidon kanssa. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit ja kaneli pikkuhiljaa.
Levitä marenki taikinan päälle.
Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Vatkaa kerma ja lisää joukkoon juusto ja hillo. Sekoita kevyesti joukkoon vadelmat ja piparimurska.
Leikkaa pohja kahteen osaan. Levitä täyte toisen osan päälle ja nosta toinen täytteen päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti