maanantai 13. kesäkuuta 2011

Karrin typykakku


Tämä kakku oli kaverini yllätyssynttärijuhliin. Tissikakku oli toivomuksena, muuten sain vapaat kädet. Tällä kertaa täytin tissit Aussie babesta viisastuuneena "tavallisesti" jälkiruokakulhoihin tyyliin pohja-täyte-pohja-täyte-pohja. Tisseistä tuli aika kulmikkaat, mutta pysyivät kasassa.

Pohja:

3 kääretorttupohjaa

Täyte:

1 tlk Flora vispiä
1 prk vaniljatuorejuustoa
tomusokeria
5 liivatelehteä
500 g pakastemansikoita

1 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl kylmää vettä

Kostutukseen

Maitoa

Koristelu:

1 prk Flora Vispiä
2 isoa pakettia valkoista sokerimassaa
Hieman ruskeaa pastaväriä
Ivory-pastaväriä
Mustaa ja punaista sokerimassaa
Tatuointi maalattu mustalla pastavärillä



Ohje:

Valmista kääretorttupohjat. Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sekoita mukaan tuorejuusto ja tomusokeria. Sulata mansikat ja valuta ylimääräinen neste pois. Soseuta mansikat. Kiehauta ylijäänyt neste tai tilkka vettä ja sulata liivatteet siihen. Sekoita liivateseos mansikkasoseeseen ja lisää se kermavaahtoon.

Vuoraa kaksi jälkiruokakulhoa kelmulla ja täytä kulhot.
Leikkaa leivinpaperista torso ja leikkaa kaksi kääretorttupohjaa sen muotoiseksi. Täytä yksi täyteväli levittämällä ensin kostutetulle pohjalle vaniljakreemiä ja sen jälkeen mansikkamousse. Huom! Jos täyte on kovin löysää, anna sen hyytyä jääkaapissa ennen täyttöä!

Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Leikkaa leivinpaperista housujen ja rintsikoiden malli, niiden avulla vaatetuksen tekeminen on helpompaa. Värjää valkoinen sokerimassa ihon väriseksi. Koristele kakku mielesi mukaan.

2 kommenttia:

  1. Pari päivää oon ettinyt bikinikakun-ohjetta, sillä aattelin tehdä sellaisen kämppikselle kun hän saapuuu vikon päästä ulkomailta. Kakku toimisi "myöhästyneenä" synttärikakkuna. Mietin vain että kuinka saan sokerimassan värjättyä ihonväriseksi. Meneekö se ihan pilalle tai laikukkaaksi jos menen läträämään punaista ja keltaista elintarvikeväriä..

    VastaaPoista
  2. Moikka!
    Itse olen värjännyt pastaväreillä, joita saa ainakin Confetista ja Ullan Unelmasta (linkit löytyy tuolta sivun reunasta, jos tarvii) ja Tiimareistaki saattaa löytyä. Pastavärejä voi käyttää paljonkin ilman että sokerimassa menee huonoksi ja se myös värjää tasaisesti. Oon käyttänyt ruskeaa ja sävyä ivory, niillä saa hyvin pelattua ihon sävyä.

    VastaaPoista