sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Feta-pinaattipiiras


Meillä oli työporukalla myymälämme sulkiaisjuhlat, jonne tein kahta suolaista piirakkaa. Tämä oli niistä toinen, ja aivan älyttömän hyvää. Tein tämän ohjeen tuplana, josta riitti pellillinen. Käytin myös pelkästään laktoosittomia tuotteita. Alkuperäinen ohje täällä.

Pohja:

100 g Maustamatonta tuorejuustoa
100 g Voita
3 dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta

Täyte:

200 g Fetajuustoa
150 g Pinaattia (pakaste)
100 g Kirsikkatomaatteja
2,5 dl Ruokakermaa
2 Munaa
1/2 tl Mustapippuria
1/2 tl Muskottipähkinää
n.1 dl Mozzarella
juustoraastetta

Ohjeet:

Sulata tuorejuusto ja voi pienessä kasaarissa pehmeäksi seokseksi. Lisää vehnäjauhot joihin leivinjauhe on sekoitettu ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä liinan alla kunnes täyte on valmis.
Sekoita kerman joukkoon munat, sula pinaatti ja mausteet.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle, pistä haarualla muutamia reikiä taikinaan.
Murusta fetajuusto taikinan pohjalle, ja puolita kirsikkatomaatit ja levitä ne vuokaan. Kaada pinaatti-kermaseos vuokaan ja lopuksi ripottele lopuksi juustoraaste.

Paista 225 asteessa n. 15-20 min kunnes pinta on kauniin ruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti