maanantai 26. syyskuuta 2011

Omenahyve aka. Omenapaistos


Meillä äiti on tehnyt omenahyvettä niin kauan kuin jaksan muistaa. Herkkua mutustettiin joko maidon tai vaniljakastikkeen kanssa, eikä muksuna millään jaksanut odottaa, että uunista tultuaan hyve jäähtyisi sen verran ettei polta suutaan - sama ongelma on tosin ollut vanhemmallakin iällä :D
Tätä ihanaa herkkua tein itse ekan kerran viime syksynä, ja nyt ajattelin jakaa tämän ohjeen, josta jokaisella on oma versionsa, mutta kaikki noudattavat lähes samaa kaavaa. Itse tein tälläisen väsäyksen.

Omenahyve:

4-5 pientä omenaa
3dl kaurahiutaleita
1 dl juoksevaa margariinia
1½ dl sokeria
kanelia
vaniljajauhetta
(kaardemummaa)
(suklaarouhetta)

Ohje:

Pese ja pilko omenat lohkoiksi. Laita uunivuokaan kaikki ainekset ja sekoita. Päälle ripottelin vielä kokeeksi hieman suklaarouhetta, ja ainakin meikäläiseen suklaan ystävänä upposi hyvin :)
Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jätskin kanssa. Maistuu mainiolta myös maidon kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti