lauantai 28. tammikuuta 2012

Minttu-suklaajuustokakku




Tämä kakku on avomieheni synttärikakku. Tilaukseen tuli minttusuklaakakku, ja päädyin tähän ihanaan Kinuskikissan kakkuun, jota olen halunnut tehdä jo pitkän aikaa. Tässä ohje suoraan Kinuskikissalta, alkuperäinen löytyy täältä.
Koristeluun toiveet olivat Muumeja metsässä :D sitä saa mitä tilaa :D Kakkua päätyi koristamaan valkosuklaasta tehdyt muumit, sokeriset puut ja valkosuklaalastut.


Pohja:

200 g minttu-dominoita
75 g voita tai margariinia

Täytemousse:

4 dl vispikermaa
2 valkuaista

Maitosuklaakerros:

2 liivatelehteä
150 g maitosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vettä


Minttusuklaakerros:


2 liivatelehteä
sinistä ja vihreää elintarvikeväriä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 tl piparminttuaromia
150 g valkosuklaata
2 rkl vettä

Ohje:

Murskaa dominot tehosekoittimessa tai kaulien. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Levitä seos halkaisijaltaan 24 cm kokoiseen irtopohjavuokaan

Vaahdota vispikerma. Erottele valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vispivaahtoon. Jaa täytemousse kahteen osaan. Laita toinen osa jääkaappiin odottamaan.

Laita maitosuklaakerroksen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele maitosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Yhdistä suklaasula ja tuorejuusto keskenään. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita liivateliemi suklaa-tuorejuustoseokseen ja yhdistä seos sitten toiseen moussepuolikkaaseen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa n. 30 minuuttia.

Laita minttusuklaakerroksen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Värjää jäljellä oleva moussepuolikas sinivihreäksi sinisellä ja vihreällä elintarvikevärillä. Sekoita tuorejuuston joukkoon piparminttuaromi. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Yhdistä suklaasula ja tuorejuusto keskenään. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita liivateliemi suklaa-tuorejuustoseokseen ja yhdistä seos sitten jäljellä olevaan moussepuolikkaaseen. Tarkista maku; lisää aromia tarvittaessa. Kaada vuokaan maitosuklaatäytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia ennen vuoasta irrottamista.


2 kommenttia:

  1. Aivan mahtava koristelu! Kerro ihmeessä miten nuo puut on tehty? Maalattu?? Mielettömän taitavasti kyllä, jos niin on.

    VastaaPoista
  2. Puut on ostettu valmiina Confetista, oma näppäryys ei moiseen riitä :) ainakaan vielä, ehkä pitäisi kokeilla :)

    VastaaPoista