lauantai 28. tammikuuta 2012

Prinsessa Ruusunen- kakku



Avomieheni tytär juhli 5-vuotis synttäreitä. Viime vuonna kakkutoiveena oli Lumikki, tällä kertaa vaatimukset olivat myös selvät: mansikkaa, vadelmaa, päälle suklaata ja sitten Prinsessa Ruusunen.
Kakku leivottiin ja täytettiin yhdessä sankarin kanssa, koristelupuolen hoidin kuitenki yksinäni. :)

Pohja:

8 munan sokerikakkupohja

Mansikkatäyte:

1 prk Flora Vispiä
1 prk vaniljarahkaa
pakastemansikoita
sokeria
3 liivatelehteä

Vadelmatäyte:

1 prk Flora Vispiä
1 prk vaniljarahkaa
pakastevadelmia
sokeria
3 liivatelehteä

Suklaakuorrute:

130g tummaa suklaata
½ dl kuohukermaa
(vadelma-mansikkamarmeladia)
Ohje täällä.

Ohje:

Valmista sokerikakkupohja ja anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Voit valmistaa täytteet yhtä aikaa, vatkaa molempien täytteiden kerma vaahdoksi, lisätä joukkoon rahkat ja erottele kahteen eri kulhoon.
Lisää toiseen maun mukaan vadelmia ja toiseen mansikoita. Lisää vielä tarpeen mukaan sokeria. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen, lisää täytteisiin.
Täytä kakku irtoreunan kanssa, täytteet ovat todella löysiä. Jos käytössä ei ole irtoreunaa, anna täytteiden jähmettyä jääkaapissa ennen kuin kaadat ne vuokaan.
Kostuta kakku maidolla ja täytä toinen väli mansikkatäytteellä ja toinen vadelmalla.
Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin kolme tuntia ennen reunan irroittamista.



2 kommenttia: