torstai 12. huhtikuuta 2012

Pääsiäisen sitruunajuustokakku


Tässä kakussa meni vähän kaikki toisin kuin piti. Kakusta siis piti tulla täytekakku, mutta tämä tyttö unohti kaikki tarvikkeet kotiin Vantaalle ja kakkua tehtiin Turussa :D pääsiäisenä siis kun mikään paikka ei ollut auki, joten kakku tehtiin niistä tarvikkeista mitä äitin tyköä löytyi :)

Pohja:

3 munan sokerikakkupohja 24cm irtopohjavuokaan

Täyte:

2 dl Flora Vispiä
1 prk appelsiinijukurttia
100g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk sitruunarahkaa
1-1½ sitruunan mehu
sokeria maun mukaan
5 liivatelehteä

Kuorrute:

125g Kick-patukoita
1½ dl kuohukermaa
3 liivatelehteä

Ohje:

Valmista kakkupohja. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma ja sekoita siihen rahka, jukurtti ja tuorejuusto. Kiehauta sitruunamehu ja sulata siihen liivatteet.
Kaada vuokaan ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia.

Laita kuorrutteen liivatteet likoamaan. Kaada kuohukerma kattilaan ja sulata Kick-patukat siihen. Sulata liivatteet joukkoon, anna seoksen jäähtyä hetken ja kaada vuokaan. Anna hyytyä muutama tunti.

Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti