perjantai 13. huhtikuuta 2012

Porkkanakakku


Kuorrute himppasen levis :)

Parasta ehkä mitä tiedän, on aamupalatreffit hyvien ystävien kanssa :) meillä on tapana ystävieni Hapin ja Nipan kanssa aamupalailla yhdessä tasaisin väliajoin ja tänään ihan juhlan merkeissä.
Nipa täytti eilen vuosia, joten tämä aamu alkoi synttärikakulla, toivomuksena oli porkkanakakku. Ohjeen katsoin Valion sivuilta, alkuperäisen löydät täältä.
Kakun lisäksi teimme ihania kana-fetavoileipiä, paras aamun aloitus :)

Pohja:

200 g voita sulatettuna
2½ dl sokeria
4 dl hienoksi raastettua porkkanaa
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia

Kuorrute:

100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g voita
1 rkl maitoa
4 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria


Ohje:

Sekoita voisulaan sokeri. Lisää porkkanaraaste ja munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne muihin aineisiin nopeasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä hiukan, ennen kuin kumoat sen.

Mittaa kattilaan sulatejuusto, voi ja maito. Kuumenna hitaasti, kunnes sulaa. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää samalla siivilöity tomusokeri pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Nosta levyltä. Lisää vaniljasokeri.
Levitä lämmin kuorrute kakun päälle.


Aamupala.


Hapi Special kanaleipä valmistuu.


Synttärisankari kakun leikkuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti