keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Äitien kinuskikakku

Tänä vuonna äitienpäiväkahveja juotiin MM-kisastudion merkeissä. Perhe kolmessa polvessa jännitti Suomi-USA peliä herkkuja syöden :) noh, peli nyt meni miten meni, mutta onneksi eväät maistui :D Täyteidean bongasin jälleen Kinuskikissalta :)

Pohja:

5 munan sokerikakkupohja

Täyte:

4 dl vispikermaa
200 g sitruunarahkaa
½ ps (á 79 g) sitruunakiisselijauhetta
100 g mustikoita (tai muita marjoja, kuten mansikoita)
1 ps (á 87 g) vaniljakastikejauhetta

Kinuskikuorrute:

2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa

Koristelu:
3 prk Flora Vispiä
3 rkl vaniljakreemijauhetta
Sokerimassakukkia

Ohje:

Valmista sokerikakkupohja.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja jaa vaahto kahteen osaan. Sekoita toiseen puolikkaaseen sitruunarahka ja sitruunakiisselijauhe. Sekoita toiseen mustikat ja vaniljakastikejauhe. Kostuta kakku maidolla.

Kaada kattilaan fariinisokeri ja kerma. Kun seos kiehuu, vähennä lämpöä ja keitä edelleen koko ajan sekoittaen noin 15 minuuttia. Kinuski on valmista, kun tiputtaessasi pienen pisaran kylmään veteen, se jää pisaraksi eikä leviä veteen.
Anna kinuskin levätä muutama minuutti ennen kakun kakun päälle kaatamista. Kun kinuski on jäähtynyt, pursota kerma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti