torstai 23. toukokuuta 2013
Äitin ja mummin kakku
Tämä kakku oli äitini ja mummini äitienpäiväkakku.
Pohja:
4 munan sokerikakkupohja
Täyte:
5 dl Flora Vispiä
1 kg pakastevadelmia
Kinuskikastike:
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
2rkl maissijauhoja
Suklaakuorrute:
1dl kuohukermaa
130g tummaa suklaata
Koristelu:
Vohveleita
Sokerimassakukkia
tarvittaessa kermapursotukset
Ohje:
Valmista kakkupohja, anna sen jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan.
Valmista kinuski, sekoita kerma, sokeri ja maissijauho ja keitä mikrossa 2-3 minuuttia täydellä teholla. Kiehauta tarvittaessa ulkomaiset pakastevadelmat. Valuta vadelmista ylimääräinen neste vadelmista ja sekoita kinuski vadelmien joukkoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Jos vadelma-kinuskiseos jää kovin vetiseksi, älä kostuta kakkupohjaa.
Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Levitä vadelma-kinuskiseosta kakkupohjalle, päälle vajaa puolet kermasta.
Toista toiselle täytevälille. Jätä hieman kermaa kakun reunoille ja mahdollisiin pursotuksiin.
Sulata kuorrutteen suklaa, lämmitä kerma kädenlämpöistä kuumemmaksi, mutta älä kiehuata. Sekoita kerma ja suklaa keskenään ja levitä kakun päälle.
Levitä kermaa kakun reunoille, leikkaa vohvelit puoliksi ja liimaa kakun reunoille. Jos kakun reuna jää epäsiistiksi, peitä kermapursotuksin. Sido vohvelien ympäri nauha tarjoiluun asti.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti