torstai 23. toukokuuta 2013

Äitin ja mummin kakku






Tämä kakku oli äitini ja mummini äitienpäiväkakku.


Pohja:

4 munan sokerikakkupohja

Täyte:

5 dl Flora Vispiä
1 kg pakastevadelmia

Kinuskikastike:

2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
2rkl maissijauhoja

Suklaakuorrute:

1dl kuohukermaa
130g tummaa suklaata

Koristelu:

Vohveleita
Sokerimassakukkia
tarvittaessa kermapursotukset

Ohje:

Valmista kakkupohja, anna sen jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan.
Valmista kinuski, sekoita kerma, sokeri ja maissijauho ja keitä mikrossa 2-3 minuuttia täydellä teholla. Kiehauta tarvittaessa ulkomaiset pakastevadelmat. Valuta vadelmista ylimääräinen neste vadelmista ja sekoita kinuski vadelmien joukkoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Jos vadelma-kinuskiseos jää kovin vetiseksi, älä kostuta kakkupohjaa.
Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Levitä vadelma-kinuskiseosta kakkupohjalle, päälle vajaa puolet kermasta.
Toista toiselle täytevälille. Jätä hieman kermaa kakun reunoille ja mahdollisiin pursotuksiin.

Sulata kuorrutteen suklaa, lämmitä kerma kädenlämpöistä kuumemmaksi, mutta älä kiehuata. Sekoita kerma ja suklaa keskenään ja levitä kakun päälle.
Levitä kermaa kakun reunoille, leikkaa vohvelit puoliksi ja liimaa kakun reunoille. Jos kakun reuna jää epäsiistiksi, peitä kermapursotuksin. Sido vohvelien ympäri nauha tarjoiluun asti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti